Rabobank lift mee op PSD2

Rabobank lift mee op PSD2
  • 13 maart 2019
  • Redactie

De Rabobank is in de weer met een testomgeving voor app- en softwareontwikkeling. Het platform is bedoeld voor andere financiële dienstverleners en wordt door de bank zelf tot ‘PSD2-winkel’ bekroond.

Via de ontwikkelomgeving kunnen de dienstverleners vanaf eind maart innovaties doortesten en voorleggen aan klanten. De API’s van het platform verschaffen deze bedrijven toegang tot de betaalgegevens van Rabobankklanten. De bank licht toe dat de ontwikkelomgeving het bedrijf in staat stelt de deuren te openen voor partnerships met startups en andere bedrijven. Hierdoor zouden vernieuwde diensten ontstaan.

Klantbelang
‘Hiermee bieden wij consumenten meer overzicht, eenvoud en gemak in het regelen van hun geldzaken. Laten we met elkaar ervoor zorgen dat de consument optimaal hiervan kan profiteren’, stelt Michiel Kwaaitaal, Chief Digital Officer bij de bank, voorop. Om gebruik te kunnen maken van het ontwikkelplatform, is er een PSD2-vergunning vereist. De bank benadrukt voor het consumentenvertrouwen dat veiligheid, zorgvuldigheid en betrouwbaarheid voorop staan.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link