Algoritme rekruteert

Algoritme rekruteert
  • 01 april 2019
  • Redactie

Face-value, een app die werkgevers en werknemers matcht, ziet spoedig het levenslicht. Het team hierachter – mensen met een HR-achtergrond – beoogt hiermee sollicitatieprocedures efficiënter, goedkoper en eerlijker te maken.

De initiatiefnemers van Face-value stellen geavanceerde algoritmes te hebben ontwikkeld – op basis van een database met foto’s en eigenschappen van werknemers, wetenschappelijk onderzoek én kunstmatige intelligentie – die het mogelijk maken vanuit één foto een nauwkeurige inschatting te maken van relevante karaktereigenschappen. Zodoende kan een werkgever door te swipen binnen enkele minuten de geschikte kandidaat voor zijn vacature vinden zonder dat er een CV aan te pas komt, beweren de ontwikkelaars van deze matching-app.

Werking
De werkgever maakt een bedrijfsprofiel en geeft de functie-eisen van zijn vacature op bij Face-value.nl. De sollicitant kan reageren door zijn foto te uploaden via de app of website, een uitgebreide CV is niet meer nodig. Met behulp van kunstmatige intelligentie wordt de foto geanalyseerd op allerlei persoonlijke kenmerken, zoals intelligentie, loyaliteit, doorzettingsvermogen, leiderschap, creativiteit, zorgzaamheid, et cetera. Deze analyse wordt vergeleken met de functie-eisen van de vacature, waarna een eerste selectie plaatsvindt. De geselecteerde foto’s met de persoonlijke kenmerken worden via de Face-value app met de werkgever gedeeld. De werkgever kan vervolgens naar links swipen om de persoon af te wijzen en naar rechts swipen om diegene uit te nodigen voor een persoonlijk sollicitatiegesprek. Wanneer de kandidaat gekozen is, krijgt hij/zij een bericht met een uitnodiging om langs te komen.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link