Groeispurt e-health is broodnodig

Groeispurt e-health is broodnodig
  • 17 april 2019
  • Redactie

KPMG concludeert op basis van eigen onderzoek dat er binnen de zorg meer ruimte moet komen voor technologische innovatie. De oplossingen van nu zijn niet voldoende voor de uitdagingen van de hedendaagse en toekomstige samenleving, waarschuwen de onderzoekers.

Uit KPMG’s onderzoek ‘Healthcare Reinmagined’ wordt afgeleid dat de zorgconsument de wens heeft om meer controle en regie uit te oefenen om het zorgproces te beïnvloeden. Onderzoeker Anna Van Poucke stelt dat het hierom essentieel is dat de sector wordt gefaciliteerd in het experimenteren met technologische oplossingen. ‘Er zijn grote voordelen te behalen, niet alleen op het gebied van innovatieve behandelingen. Bijvoorbeeld ook met het realiseren van een meer hybride personeelsbestand, waardoor robots basishandelingen overnemen’, zegt Van Poucke.

Stappen ondernemen
Concrete plannen op technologisch gebied en regionale samenwerking moeten ervoor zorgen dat het zorglandschap klaar is voor de patiëntbehoeften van een bevolking die steeds ouder wordt. ‘Ondanks alle onzekerheden moeten we veel sneller naar digitalisering van zorg. De technologie is ook al beschikbaar.’

comments powered by Disqus