Juridisch consult door robotadviseur

Juridisch consult door robotadviseur
  • 02 mei 2019
  • Redactie

LegalMatters gaat een samenwerking aan met Google Home en geeft klanten de mogelijkheid om 24/7 juridisch advies te in te winnen met hun stem. Een AI-robot-jurist antwoordt de meest voorkomende vragen.

Met de technologische innovatie speelt de uitvindende partij in op de groeiende behoefte aan juridische dienstverlening on demand, aldus LegalMatters zelf. De samenwerking met Google Home is onderdeel van de strategie om service in de juridische branche toegankelijker te maken. De robot geeft dan ook antwoord op de meest gestelde juridische vragen, en zal zich naar mate de tijd vordert uitbreiden met meerdere functionaliteiten.

Disruptie door robotadviseur
De geautomatiseerde raadgeving is, in tegenstelling tot advies van een eerstelijnsjurist, gratis. De robot kan een revolutie binnen de advocatuur ontketenen, stelt medeoprichter Piet-Hein Boekel. ‘De robot-jurist stuurt geen factuur voor zes minuten bellen, waardoor het bekende ‘uurtje-factuurtje-model’ van de advocatuur verder onder druk komt te staan. Als je ervan uit gaat dat mensen met de robot-jurist beter geïnformeerd zijn en eerder weten waar ze juridisch staan, dan kunnen conflicten minder snel escaleren en in de kiem worden gesmoord. Dit kan tot een enorme kostenbesparing leiden.'

Consumenten kunnen voorlopig alleen nog vragen stellen over arbeidsrecht. Volgens Boekel wordt dit op korte termijn uitgebreid naar andere rechtsgebieden.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link