Karakterloze chatbot keuvelt met student

Karakterloze chatbot keuvelt met student
  • 27 mei 2019
  • Redactie

Open Universities Australia laat haar studenten vragen stellen aan de Studybot. De onderwijsinstelling heeft er bewust voor gekozen de bot geen persoonlijkheid te geven, zodat er geen twijfel over bestaat dat de student met een virtuele assistent praat en niet met een contactcentermedewerker.

Studybot helpt de studenten met het oplossen van simpele problemen, het vinden van informatie en het doorgeven van basisauthenticatie aan contactcentermedewerkers. De Australische universiteit geeft aan dat de bot qua service slechts een paar punten minder scoort dan een contactcentermedewerker, wat te danken is aan de eenvoud van de robot.

Verwachting versus user experience
‘Als je de juiste verwachting instelt, dan is het goed. Maar als je veinst dat iemand tegen een persoon praat, wordt het een ramp’, luidt de verklaring van Operations Manager Lyndon Summers. Open Universities Australia zet volgens Summers alleen een bot in voor communicatie als het waarde toevoegt voor de gebruiker, enkel wanneer de instelling ‘goede interacties en goede gesprekken’ kan garanderen.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link