Handen ineen binnen e-health landschap

Handen ineen binnen e-health landschap
  • 29 mei 2019
  • Redactie

Twaalf zorginstellingen uit West-Brabant gaan de samenwerking met elkaar, kennisorganisatie Vilans en innovatienetwerk CIC aan. Het doel van ‘Anders werken in de zorg’ is om nieuwe technologieën te ontwikkelen voor de branche.

Slimme oplossingen om medicatiefouten in de zorg drastisch terug te brengen of een camera die het mogelijk maakt dat een zorgverlener op afstand meekijkt met de patiënt. Het deze week gelanceerde programma is op initiatief van het ministerie van VWS, CZ Zorgkantoor, Vilans en CIC (Care Innovation Center).

Noodkreet om slimme oplossingen
‘Om ook in de toekomst kwalitatief hoogwaardige zorg te kunnen bieden, moeten we anders gaan werken. Daar ontkomen we niet aan’, aldus directeur zorg en behandeling Jan-Kees van Wijnen bij tanteLouise, één van de deelnemende zorginstellingen. Hij stelt dat door de vergrijzing zorgverleners worden overspoeld met werk. ‘Dat vraagt om slimme oplossingen en de inzet van technologische ondersteuning.’

comments powered by Disqus