Samenwerking blokkeert digitalisering gemeenten

Samenwerking blokkeert digitalisering gemeenten
  • 9 mei 2019
  • Redactie

Om de digitale transformatie van gemeenten te laten slagen, is er volgens driekwart van de medewerkers meer samenwerking nodig. Platform GemeentenNL vreest voor ‘dramatische gevolgen voor de dienstverlening aan inwoners’.

Circa driehonderd directeuren, managers en medewerkers bij gemeenten werden ondervraagd door platform GemeentenNL. 7 op de 10 gemeenten verwacht op korte termijn grote veranderingen in de eigen organisatie als gevolg van digitalisering. Meer dan de helft van de respondenten wijt het uitblijven van digitale transformatie aan het ontbreken van expertise van collega’s. Er is meer vertrouwen in de eigen digitale kennis: 86% geeft aan zelf voldoende bekend te zijn met technische oplossingen.

Digiprio’s
Het onderzoek toont aan dat digitalisering van de jeugdzorg het hoogst op de prioriteitenlijst van medewerkers (30%) staat. Een kwart van de respondenten vindt het beschermen van kwetsbare groepen het meest belangrijk.

comments powered by Disqus