Werknemer blijft liever plakken

Werknemer blijft liever plakken
  • 10 mei 2019
  • Redactie

Werkervaring opdoen bij één werkgever in plaats van bij meerdere organisaties: driekwart van de werknemers blijft liever op dezelfde plek. Sociale interactie met collega’s is hier de grootste reden voor, duidt detacheerder FBD.

Een derde van de medewerkers zegt het geen probleem te vinden om werkzaam te zijn bij een bedrijf dat zich bezighoudt met een reorganisatie, leren onderzoeksresultaten van financieel detacheerder FBD, waar 1.029 werkenden voor zijn ondervraagd. Circa 1 op 5 prefereert flexwerk boven werken in loondienst.

Dealbreaker
Nauw contact met collega’s – ook op persoonlijk vlak – wordt door werknemers betekenisvol geacht. Vrouwen vinden dit over het algemeen belangrijker dan mannen, met 78% tegenover 65%. Met name voor jonge vrouwen is dit een dealbreaker: 91 procent van hen hecht waarde aan collega’s om het werkplezier te vergroten. FBD-directeur Michel Strikker stelt: ‘Werk je bij verschillende opdrachtgevers, dan is dat veel lastiger. In die zin offer je je sociale behoeftes op voor meer flexibiliteit.’

Wikken en wegen
Volgens Strikker kan het een verrijking zijn om op projectbasis voor diverse werkgevers te functioneren: ‘Je kunt veel over jezelf leren. Waar ben je goed in, waar ben je op je plek en waar juist niet?’ Bijna 9 op de 10 respondenten vindt het belangrijk om flexibel te zijn en het vermogen te hebben zich snel aan te passen, om zodoende aantrekkelijk te blijven voor werkgevers.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Geplaatst in
  • HRM
  • Reacties
  • Link