Kamervragen over langdurige 112-storing

Kamervragen over langdurige 112-storing
  • 25 juni 2019
  • Redactie

Wegens een landelijke storing van KPN was noodnummer 112 gisteren gedurende ruim drie uur niet bereikbaar. Diverse Kamerleden willen opheldering over de vraag waarom er geen sprake was van een reserveplan; veel hulpdiensten improviseerden en verspreidden hun persoonlijke telefoonnummers.

Minister Grapperhaus vraagt vandaag om tekst en uitleg aan de KPN-top en wil een oplossing, om toekomstige langdurige storingen te voorkomen. Tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Tweede Kamer wordt volgens NOS waarschijnlijk ook gesproken over het alarmnummer dat niet werkte. Voornamelijk het gebrek aan een werkend back-up systeem roept vragen op bij Kamerleden.

Burgergerichte initiatieven alom
Wegens de onbereikbaarheid van de meldkamers besloten diverse hulpdiensten maandag op andere manieren burgers een helpende hand te bieden. NU.nl meldt dat agenten de traat op gingen, de marechaussee zorgde voor extra zichtbaarheid. Ook het Rode Kruis rukte uit om kwetsbare mensen te helpen.
Veel regionaal georganiseerde hulpdiensten evalueren op dit moment nog de situatie die zich maandag voordeed.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link