Kersverse Europese e-health samenwerking

Kersverse Europese e-health samenwerking
  • 18 juni 2019
  • Redactie

Digitale toepassingen binnen de zorg vereisen betere internationale samenwerking, vindt de Europese Commissie. In 2021 moet er daarom een Europese norm zijn tot nuttige en patiëntvriendelijke toepassingen in de zorg.

Door wildgroei aan e-healthapps is er een grote behoefte aan een duidelijke richtlijn. De CEN, een standaardiseringsorganisatie op Europees niveau, bracht hierom diverse experts samen in een projectgroep. Deze werkgroep moet gaan bepalen waar e-healthapps aan moeten voldoen over twee jaar.

Heel Nederland én Brabant digitaliseert
Nederland wil op landelijk niveau een steentje bijdragen aan de nieuwe Europese richtlijn. Instituut NEN heeft tevens een werkgroep opgezet en wil zorgprofessionals en patiënten mobiliseren zich aan te sluiten bij het collectief. Maar ook regionaal wordt er het een en ander op poten gezet: onlangs werd bekend dat twaalf zorginstellingen uit West-Brabant de samenwerking aangaan met elkaar, een kennisorganisatie en een innovatienetwerk om nieuwe technologieën in de zorgbranche te ontwikkelen.

comments powered by Disqus