Olympia komt met samenwerkende cobot

Olympia komt met samenwerkende cobot
  • 27 juni 2019
  • Redactie

Samen met Olmia Robotics biedt Olympia Nederland vanaf heden ‘cobots’ aan: collaboratieve robots die samenwerken met menselijke collega’s. Het doel van de machinale helpende hand is het opvijzelen van de productiviteit.

Cobots kunnen taken overnemen die te zwaar, gevaarlijk of geestdodend zijn. De werknemers kunnen doordat de bots functionaliteiten overnemen volgens Olympia meer ruimte creëren voor hun ontwikkeling, wat een boost geeft aan de productiviteit. Tevens zorgen de bots niet voor verzuim. ‘Doordat cobots fysiek zwaar, gevaarlijk en repetitief werk kunnen overnemen, blijft voor onze flexwerkers afwisselender en veiliger werk over. Het levert zelfs nieuwe banen op, zoals de coördinatie van de cobots.’

Over de implementatie van robots op de werkvloer vertelt René Koier, sales director bij Olympia, dat veel organisaties het spannend vinden om een bot te introduceren op de werkvloer.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link