Schiphol stijgt op in selfservice

Schiphol stijgt op in selfservice
  • 17 juni 2019
  • Redactie

Om reizigers beter te helpen bij vragen of problemen, heeft Schiphol selfservice informatiepunten gerealiseerd op diverse terminallocaties. Naast vluchtinformatie, FAQ’s en plattegronden kan de reiziger ook contact opnemen met een servicemedewerker middels een videocall.

Schiphol heeft de servicepunten geïnstalleerd als aanvulling op traditionele contactkanalen en webcare. Als het reisprobleem ook niet wordt opgelost na het videobellen met een servicemedewerker, kan er een mobiele assistent naar de reiziger komen om deze ook fysiek bij te staan.
Volgens de luchthaven is uit klantonderzoek gebleken dat reizigers het liefst communiceren met Schiphol via digitale kanalen, locatieonafhankelijk. Daarnaast stijgt de tevredenheid onder reizigers door hen de mogelijkheid te bieden om persoonlijk contact op te nemen.

De selfservice-informatiepunten zijn de afgelopen maanden stapsgewijs geïntroduceerd op de luchthaven, in mei konden reizigers de informatiepunten gebruiken. Eigen onderzoek toont volgens Schiphol aan dat 95% van de gebruikers tevreden is over de innovatie.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link