Digitale saamhorigheid in 070

Digitale saamhorigheid in 070
  • 8 juli 2019
  • Redactie

De gemeente Den Haag wil eenzaamheid de wereld uit helpen en mensen met elkaar verbinden. Om dit te bewerkstelligen gooit de gemeente een applicatie in de strijd.

De helft van de inwoners in de stad voelt zich in meer of mindere mate eenzaam. De Haagse wethouder Zorg, Kavita Parbhudayal, denkt dat een speciaal ontwikkelde app een bijdrage kan leveren in de strijd tegen het fenomeen. De mogelijke applicatie is een onderdeel van de bredere campagne ‘met z’n allen niet alleen’. De fundamenten voor een duurzame aanpak van eenzaamheid is in dit actieplan vastgelegd, aldus het gemeentebestuur.

Met z’n allen niet alleen
‘We hebben echt alle mensen in Den Haag nodig in onze strijd tegen eenzaamheid. De buurvrouw, de slager en de zoon: zij kunnen eenzaamheid signaleren en daardoor mede helpen oplossen. Ik wil dat minder mensen zich eenzaam voelen en als een app daarbij kan helpen, dan wil ik dat laten onderzoeken.’

comments powered by Disqus