NVZ stuurt op UX-verbetering

NVZ stuurt op UX-verbetering
  • 11 juli 2019
  • Redactie

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen lanceert deze week haar nieuwe website, om de user experience van gebruikers te verbeteren. Aanleiding: gebruikers liepen nogal eens tegen problemen op.

Het doel van de nieuwe website is het oplossen van irritaties en problemen van gebruikers. Hiertoe implementeert de NVZ een leeslijst voor een ‘persoonlijke website-ervaring’, worden trainingen en bijeenkomsten gepubliceerd, wordt het eenvoudiger voor de gebruiker om informatie op te vragen en er is gekozen voor nieuwe software.

NVZ pleit voor digitale transformatie
Vorig jaar waarschuwde de vereniging dat het ministerie van VWS meer regie moet gaan nemen in de digitale transformatie binnen Nederlandse ziekenhuizen. Met name het onderling uitwisselen van data werd toentertijd gezien als heikel punt. In dit artikel vind je meer informatie over het bezoek van NVZ aan het HISS-evenement in de VS.

comments powered by Disqus