‘Hustle & grind’: te weinig tijd voor werknemer

‘Hustle & grind’: te weinig tijd voor werknemer
  • 1 juli 2019
  • Redactie

De helft van de MKB-eigenaren zegt dat tijdsgebrek een negatieve impact heeft op de eigen gezondheid en op dat van werknemers. Een ‘hustle & grind’-bedrijfscultuur blijkt een bron voor mentale ongezondheid.

De ‘hustle & grind’-cultuur is volgens onderzoekers van Salesforce een bron van ongelukkige werknemers. Binnen deze cultuur maken werknemers te veel overuren om vooruit te komen in het bedrijf. 70 procent van de ondervraagde MKB-eigenaren geeft toe dat deze cultuur ongezond is, maar bij bijna de helft heerst wel een dergelijke bedrijfscultuur. 26 procent van de eigenaren licht toe dat medewerkers verlof opnamen of het bedrijf verlieten door een slechte geestelijke gezondheid, als gevolg hiervan.

Werknemerbelang
‘Wat dit onderzoek duidelijk maakt, is dat tijd – of het gebrek eraan – een heel nadelige invloed heeft op de algemene gezondheid van een bedrijf en zijn werknemers. Hoe minder tijd eigenaren hebben, hoe minder waarschijnlijk het is dat alle diensten en acties in een bedrijf de aandacht krijgen die nodig is voor gezonde en productieve medewerkers’, aldus Heva Heffernan (Country Leader Nederland bij Salesforce).

Werkgévergericht
Tijdsdruk binnen de organisatie heeft ook impact op het privéleven en de gezondheid van de eigenaren zelf. Zo zegt driekwart van deze respondenten tijdens feestdagen en vakanties gewoon door te werken. Dit terwijl bijna twee derde van hen een eigen bedrijf opstartten om een betere werk-privébalans te creëren. Voor 44 procent is hier nog steeds geen sprake van.

comments powered by Disqus