AI-zomerschool opent haar deuren

AI-zomerschool opent haar deuren
  • 16 augustus 2019
  • Redactie

Onderwijsinstellingen Amsterdam Business School, UvA en de Vrije Universiteit Amsterdam slaan de handen ineen met TomTom en openen hun deuren voor AI-minded young professionals.

Jongeren met een PhD- of masterachtergrond krijgen deze zomer de mogelijkheid om hun kennis over kunstmatige intelligentie te vergroten. De instellingen willen de nieuwe studenten zo goed mogelijk opleiden op het gebied van data en artificial intelligence. ‘De rol van datawetenschap en AI wordt steeds groter in de maatschappij, maar ook zeker in het bedrijfsleven. De snelheid waarop deze technieken zich ontwikkelen zijn voor opleidingen nauwelijks bij te benen, terwijl de vraag naar kundige experts groeit.’

De Nederlandse organisaties zijn niet de eersten die opleidingen aanbieden op het gebied van algoritmes: Microsoft was hen voor met de AI Business School. De techgigant heeft hiermee als doel om bedrijven te ondersteunen in het doorvoeren van digitale transformaties.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link