Ademruimte voor ‘moments that matter’

Ademruimte voor ‘moments that matter’
  • 05 september 2019
  • Redactie

Molson Coors Brewing Company komt met een medewerkersgericht initiatief: ‘Life Leave’. Medewerkers krijgen twee weken extra verlof voor belangrijke levensgebeurtenissen. ‘Opdat onze mensen op hun best presteren, erkennen we dat ze een werkgever nodig hebben die flexibiliteit biedt en hun persoonlijke prioriteiten begrijpt.’

‘We willen onze mensen de mogelijkheid geven om te zorgen voor wat belangrijk is in hun leven, zonder hun vakantiedagen te hoeven opgeven.’ Medewerkers kunnen de verlofdagen opnemen voor zaken die het bedrijf als belangrijke momenten in het leven ziet. De invulling ervan kan verschillen: van het nemen van een nieuwe puppy tot verhuizen tot het treffen van voorbereidingen van een huwelijk.

Levensgebeurtenisafhankelijk
‘Met het lanceren van dit speciale verlof kunnen mensen hun vakantie gebruiken zoals het bedoeld is – een pauze – terwijl ze weten dat ze de ademruimte hebben om extra verlof aan te boren voor de geplande en ongeplande levensmomenten’, licht Adam Firby, HR directeur van Molson Coors UK en Ierland. ‘Eén van onze principes is om onze mensen in staat te stellen om als zichzelf te komen werken, zonder druk te voelen om in een bedrijfsvorm te passen of om altijd hun persoonlijke leven buiten het werk te houden.’

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Geplaatst in
  • HRM
  • Reacties
  • Link