Hou millennials deze wortels voor

Hou millennials deze wortels voor
 • 9 september 2019
 • Redactie

Nu millennials langzaamaan de overhand krijgen in organisaties, verandert ook de werkcultuur. Maar hoe houd je de jongere werknemers tevreden? Wat vinden zij nu echt van belang? Een salarisverhoging speelt in ieder geval geen (grote) rol van betekenis, beweert James Leff, oprichter en ceo van JSL Marketing & Web Design.

Op het platform van Forbes komt Leff tot vier manieren om jonge medewerkers tevreden, productief en bevlogen te houden:

 1. Thuiswerkdagen
  Iedereen heeft moeite een juiste balans te vinden tussen werk en privé, maar millennials kun je beter nog iets meer bewegingsvrijheid bieden (dan mensen uit de voorgaande generaties). Uit onderzoek van een professor van Stanford is gebleken dat de productiviteit juist toenam door medewerkers zo nu en dan ook in staat te stellen vanuit huis te werken.
 2. Flexibele dag- of weekindeling
  In plaats van vast te houden aan de standaard werkdag (8-17 uur), overweeg eens om een flexibel rooster te hanteren. Jouw team geef je zo niet alleen de controle, wat een belangrijke wens is van millennials, maar ook het gevoel van een betere werk-privébalans.
 3. Ongelimiteerde vakantie
  Dit klinkt misschien ridicuul, maar ongelimiteerde vakantie werkt. Uit een enquête van Allianz Global Assistance bleek onlangs dat een derde van de Amerikanen akkoord zou gaan met een loonsverlaging in ruil voor een ongelimiteerd aantal vakantiedagen. Maar voordat je jouw medewerkers toestaat om voor zes maanden de hort op te gaan en niet meer om te kijken, is het goed om te definiëren wat een ongelimiteerde vakantie precies inhoudt. Concreet betekent dit namelijk dat medewerkers zoveel tijd kunnen opnemen als ze willen, zolang ze al hun werk maar afkrijgen. Het is vooral bedoeld als prikkel om onnodig overwerk tegen te gaan.
 4. Werkelijke voordelen
  Wist je dat het eenvoudigweg aanbieden van gratis koffie, bier, lunch, snacks, sportschoolabonnementen of prachtig ingerichte kantooromgeving genoeg kan zijn om jouw team tevreden te houden? Bied kleine voordelen die jouw werknemers gelukkig maken, zonder de portemonnee te plunderen. Ga voor het beste van twee werelden.
comments powered by Disqus
 • Deel dit artikel
 • Geplaatst in
 • HRM
 • Reacties
 • Link