Klantgegevens Allianz weggekaapt

Klantgegevens Allianz weggekaapt
  • 23 september 2019
  • Redactie

Hackers hebben de persoonlijke gegevens van ruim een kwart miljoen Allianz-klanten gestolen. Voor een deel gaat het om gevoelige informatie van Nederlanders die een reisverzekering of fietsverzekering hebben afgesloten of pechhulp hebben ingeschakeld.

De contactgegevens, kentekengegevens, bankrekeningnummers en verzekeringsgegevens van de Nederlanders bevonden zich in een kluis, op een beveiligde locatie. Hoe de klantdata van 260.000 verzekerden kon worden gestolen, is niet bij Allianz bekend. ‘We hebben geen idee hoe deze kraak gebeurd is’, aldus een woordvoerder.

AP
Inmiddels is de Autoriteit Persoonsgegevens ingelicht over de kwestie. De dieven kunnen zich voordoen als verzekeraar om meer gegevens te bemachtigen – Allianz noemt als voorbeeld het versturen van een betaalverzoek die via sms, uit naam van de verzekeraar. 'Wij adviseren onze klanten daarom extra waakzaam te zijn op verdachte berichten.' Op dit moment wordt er extra mankracht ingezet om fraude te traceren.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link