Flexen = hot & happening

Flexen = hot & happening
  • 17 oktober 2019
  • Redactie

Organisaties die medewerkers de mogelijkheid bieden om flexibel te kunnen werken, hebben een voorsprong in het aantrekken en vasthouden van talent. Medewerkers zelf maken hier steeds vaker gebruik van: inmiddels werkt het merendeel van hen de helft van de tijd niet op kantoor. 6 op de 10 ondervraagde medewerkers wil zich volgend jaar meer focussen op agile werken.

International Workplace Group stelt dat flexibel werken een doorslaggevende factor is voor de werving van nieuwe medewerkers en het behoud van talent. Deze conclusie trekt de organisatie op basis van het jaarlijkse onderzoek waar wereldwijd 15.000 managers uit 80 landen voor zijn ondervraagd.

Positieve bedrijfsresultaten
Tijdens de zoektocht naar een nieuwe baan kiezen negen van de tien managers voor een werkgever die flexibel werken aanbiedt. Tweederde ziet ongelimiteerde keuze van de werklocatie als doorslaggevende factor bij de zoektocht.
Wel merken de respondenten op dat er in circa de helft van de gevallen sprake is van een barrière: 45% van de managers denkt dat organisaties de impact van Het Nieuwe Werken onderschatten op de bedrijfscultuur. Een kwart denkt dat het hebben van een kantoorpand de grootste reden is om flexibel werken niet aan te bieden.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Geplaatst in
  • HRM
  • Reacties
  • Link