Uitdaging is grootste wens van medewerker

Uitdaging is grootste wens van medewerker
  • 18 oktober 2019
  • Redactie

Tweederde van de werknemers die actief zoeken naar een een nieuwe baan, is uit op meer uitdaging. Het actieve solliciteren gebeurt in de helft van de tijd tijdens kantooruren.

XpertHR ondervroeg voor het jongste onderzoek ruim duizend werknemers. De meeste respondenten noemen de behoefte aan een uitdagende job als belangrijkste reden voor het solliciteren (64%), gevolgd door een hoger salaris (60%). Vrouwen zijn meer gericht op een uitdagende functie dan mannen: zeventig procent tegenover zestig procent. 1 op de 8 medewerkers geeft aan uit te kijken naar een nieuwe baan vanwege een slechte band met de leidinggevende. 12% zegt te willen vertrekken door het ontbreken van een goede relatie met collega’s.

Werkgeluk = loyaliteit
Actief solliciteren is niet altijd het gevolg van slechte omstandigheden bij de huidige baan: meer dan de helft (54%) van de ondervraagde medewerkers zegt te allen tijde open te staan voor een nieuwe werkgever en idem functie. ‘Deze cijfers benadrukken hoe belangrijk het is om altijd het werkgeluk van de medewerker hoog op de agenda te hebben staan’, aldus XpertHR’s product director Wieneke Brandt.

comments powered by Disqus