Werkgever haalt alles uit de kast

Werkgever haalt alles uit de kast
  • 25 oktober 2019
  • Redactie

De war on talent woedt steeds heviger en kandidaten hebben een gunstige positie: ze weten wat ze kunnen vragen en zijn mondiger dan ooit. Om talent aan zich te binden moeten werkgevers alles uit de kast halen.

Dat valt te concluderen uit de Robert Half Salarisgids 2020. Het adviesbureau ondervroeg 200 Nederlandse CFO’s en 200 HR-professionals. 1 op de 3 respondenten is geneigd het salaris te verhogen of de arbeidsvoorwaarden te verbeteren om een vacature te vervullen. Twee derde van de financieel directeuren zegt moeite te ervaren om vacatures gevuld te krijgen. Bijna de helft van de Nederlandse werkgevers uit zijn bezorgdheid uit over het aantrekken en behouden van talent.

Trukendoos
Werkgevers zetten steeds vaker in op flexibele werktijden en thuiswerken. Ook bieden ze cursussen en workshops aan. Het is belangrijk om in te blijven spelen op de arbeidsmarkt-krapte, stelt het adviesbureau. ‘We zien in deze kandidatenmarkt vooral dat het totaalplaatje moet kloppen: kandidaten willen een goed gevoel hebben bij de bedrijfscultuur, verwachten gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden en voldoende doorgroeimogelijkheden’, aldus Managing Director Frédérique Bruggeman.

comments powered by Disqus