Vlaanderen zoekt balans tussen AI en dienstverlening

Vlaanderen zoekt balans tussen AI en dienstverlening
  • 10 december 2019
  • Redactie

Het Vlaams Beleidsplan AI krijgt een nieuwe invulling dankzij de samenwerking van diverse universiteiten in België. Het doel: excelleren op het gebied van AI, ‘in dienst van de burger’.

Universiteit Gent, KU Leuven en de Vrije Universiteit Brussel slaan de handen ineen om een nieuw Kenniscentrum Data en Maatschappij op te richten. ‘Het (de samenwerking, red.) gaat over meer dan economische groei en technologische vooruitgang. Het gaat voor ons ook over waarden. Wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen zijn de motor voor maatschappelijke vooruitgang, maar vergen ook diepgaande ethische reflecties en toetsingskaders’, aldus de woordvoering van de Vlaamse overheid.

AI-servicepunt
Het beleidsplan moet ervoor zorgen dat kunstmatige intelligentie het speerpunt wordt van de digitale transitie. De Brusselse universiteit zegt dat het partnerschap in de eerste instantie een service is voor burgers, overheden en bedrijven die met vragen zitten over technologische mogelijkheden en valkuilen.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link