Amazon dumpt datalekkend personeel

Amazon dumpt datalekkend personeel
  • 13 januari 2020
  • Redactie

Het Amerikaanse e-commercebedrijf Amazon heeft de medewerkers die e-mailadressen en telefoonnummers van klanten aan een derde partij doorspeelden, op staande voet ontslagen. Hoeveel personeelsleden de laan zijn uitgestuurd en hoeveel klanten dit raakt, is niet nader toegelicht.

In een e-mail aan klanten geeft Amazon te kennen dat de contracten met de individuen die verantwoordelijk zijn voor dit incident, zijn beëindigd. ‘We ondersteunen de wetshandhaving bij hun vervolging. Er is geen andere informatie met betrekking tot uw account gedeeld. Dit is geen resultaat van wat u hebt gedaan en u hoeft geen actie te ondernemen.’

De online retailer kwam laatst ook al in opspraak door ‘cameradeurbelaanbieder’ Ring (onderdeel van Amazon, red.), waar vier medewerkers op straat zijn gezet voor het misbruiken van de toegang die ze hadden tot video's van klanten. Sindsdien zijn de mogelijkheden aan banden gelegd: minder teamleden hebben nu toegang tot deze data en Ring gaat onderzoeken voor welke medewerkers deze klantinformatie van belang is.

comments powered by Disqus