Catharina Ziekenhuis biedt VR-beleving

Catharina Ziekenhuis biedt VR-beleving
  • 3 januari 2020
  • Redactie

Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven is onlangs met een experiment begonnen waarbij werd gemeten wat de positieve effecten zijn van een VR-bril. De technologische toepassingen blijken te helpen tegen angst en pijn, doordat patiënten middels virtual reality-toepassingen worden afgeleid.

De patiënt waant zich door de bril in een sprookjesbos, krijgt een wandeling in een historische binnenstad of krijgt ontspanningsoefeningen voorgeschoteld. Uit het ziekenhuisonderzoek en op basis van patiëntervaringen blijkt dat het inzetten van virtual reality ervoor zorgt dat patiënten minder angst en pijn ervaren. ‘Het doel is om het welzijn van patiënten te verbeteren tijdens behandelingen die gepaard gaan met pijn en angst.’

Ervaringen verzamelen
Het ziekenhuis in Eindhoven werkt voor het experiment samen met SyncVR. De patiëntervaringen worden door middel van enquêtes in kaart gebracht, waarna definitief wordt besloten of de inzet van VR-brillen wordt opgeschaald. ‘Ik hoop dat we uiteindelijk virtual reality voor nog meer patiënten in het Catharina Ziekenhuis in kunnen zetten om hen de positieve effecten te laten ervaren’, aldus Josine Kamerling namens het ziekenhuis.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link