Utrecht: walhalla der deelauto’s

Utrecht: walhalla der deelauto’s
  • 30 januari 2020
  • Redactie

Het aantal deelauto’s in Utrecht wint steeds meer aan populariteit; in verhouding met het aantal inwoners loopt de gemeente voorop in het autodelen in Nederland. Voornamelijk deelplatformen als Snappcar worden veelvuldig gebruikt.

Al jaren stijgt het aantal deelauto’s die in Utrecht worden aangeboden. Binnen vier jaar tijd verdubbelde het percentage gebruikers van deelplatforms als Snappcar. Auto’s van professionele aanbieders als Greenwheels worden minder in de stad gebruikt – in de eerste plaats gaat het om particulieren die hun voertuigen met buurtbewoners delen. Het gemeentebestuur heeft niet de precieze informatie over hoe vaak men daadwerkelijk gebruikmaakt van de service.

Veranderd speelveld
Het delen van producten wint langzaam maar zeker terrein tegenover het bezit van goederen. Deelplatformen waarbij consumenten samenwerken en delen met buurtbewoners via een digitaal platform is vooral geliefd onder jongvolwassenen, bleek eerder uit onderzoek van PanelWizard. De explosie aan initiatieven zal het speelveld voor retailers flink op zijn kop zetten, is de overtuiging van retaildeskundige Corey Tollefson van Infor.

 
comments powered by Disqus