Coronabot gesignaleerd in Big Apple

Coronabot gesignaleerd in Big Apple
  • 14 februari 2020
  • Redactie

Op de straten van New York rolt sinds deze week een robot rond om mensen te informeren over het coronavirus. De Promobot vraagt omstanders uit om te kunnen vaststellen of zij zich zorgen moeten maken over mogelijke ziektesymptomen.

De makers van de Promobot, bedacht door een service-startup uit Philadelphia, ontwikkelden de machine met als doel om hysterie over de ziekteverspreiding te voorkomen. In Amerika zijn op het moment dertien mensen geïnfecteerd met het virus. ‘We begrijpen dat het probleem belangrijk is, en dat mensen nerveus zijn. Precies daarom is het van belang om deze mensen goed te informeren’, aldus producent Oleg Kivokurtsev tegenover South China Morning Post (zie video onderaan dit bericht, red.)

Infopunten
Overal ter wereld tuigen overheden hulplijnen op voor vragen over de verspreiding van het coronavirus. Is er in België sinds kort een tweetalig callcenter geopend om bezorgde burgers te woord te staan. In Nederland zorgt het RIVM ervoor dat mensen goed geïnformeerd worden.

comments powered by Disqus