De cultuurissues bij Google

De cultuurissues bij Google
  • 13 februari 2020
  • Redactie

De HR-afdeling van Google had bij de oprichting van het team één gezamenlijk doel: het opzetten van een productieve en prettige organisatiecultuur. Dit plan faalde: de techreus sloeg de plank mis. Inmiddels woedt er een continue strijd tussen het management en de medewerkers.

Terwijl de grote onrust onder medewerkers voortduurt, besluit HR-directeur Eileen Naughton haar werkzaamheden neer te leggen. De ontsteltenis op de werkvloer ontstond bij de onthulling dat er Google-leidinggevenden betrokken waren bij seksuele intimidatie, waar medewerkers met een staking op reageerden. Volgens Amerikaanse nieuwsmedia The Verge en Fortune liepen de cultuurproblemen verder uit de hand; het management van Google zou wraak hebben genomen op de medewerkers voor het melden van problemen op de werkplek. Daarbij beweren de medewerkers dat de techgigant besloot zichzelf te beschermen en niet in de bres te springen voor de medewerkers.

Klantenserviceproblematiek
Of de situatie op de werkvloer verbetert nu één van Google’s grote bazen is opgestapt bij de divisie, is nog niet duidelijk. Het bedrijf kampt immers niet alleen met cultuurissues, ook klantenserviceproblematiek werd onlangs aan het licht gebracht. Orders werden niet geleverd, klantproblemen bleven onopgelost en vragen aan het serviceteam werden niet beantwoord.

comments powered by Disqus