4 op 10 medewerkers ziet klacht onbehandeld

4 op 10 medewerkers ziet klacht onbehandeld
  • 19 maart 2020
  • Redactie

Een groot deel van de ondervraagde medewerkers in Amerika, gelooft niet dat hun leidinggevenden openstaan voor klachten. ‘Ons onderzoek toont aan dat veel bedrijven nog een lange weg te gaan hebben.’

HRM-dienstverlener Emtrain ondervroeg 40.000 Amerikaanse medewerkers naar de cultuur van het bedrijf waar zij in werken. Janine Vencay, ceo van Emtrain, stelt dat een groot aantal bedrijven aan de weg zal moeten werken voor een vruchtbare organisatiecultuur. Het onderzoek toont aan dat meer dan 8 op de 10 medewerkers (83%) geen intimidatie op de werkvloer zou melden. Daarbij vindt 41% van de respondenten dat hun werkgever of leidinggevende hem haar niet serieus genoeg neemt. Een derde van de ondervraagden zegt dat diversiteit een topprioriteit is in het bedrijf.

Aanpassen
Van de ondervraagde medewerkers zegt een kwart het gevoel te hebben hun persoonlijkheid te moeten aanpassen om te kunnen voldoen aan de verwachtingen van hun werkgever of leidinggevende. Deze medewerkers maken minder vaak melding van intimidatie, voelen zich minder snel serieus genomen en worden strenger beoordeeld door hun collega’s.

Ook online: een interview met De Organisatiefilsoof. 'Ga weer lekker aan het werk.'

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Geplaatst in
  • HRM
  • Reacties
  • Link