Amazon opent de poorten voor verse aanwas

Amazon opent de poorten voor verse aanwas
  • 17 maart 2020
  • Redactie

Retailbedrijf Amazon wil in de Verenigde Staten tijdelijk 100.000 extra mensen aannemen om de grote hoeveelheid online bestellingen het hoofd te kunnen bieden. Hiermee speelt de e-commercereus in op de uitbraak van het coronavirus in het land.

Amazon richt zich met name op Amerikanen die in de horeca, reisbranche en entertainmentsector werkzaam zijn, maar nu even zonder werk zitten. Door de huidige situatie zijn bijvoorbeeld restaurants gesloten. ‘We willen deze mensen laten weten dat ze welkom zijn om bij ons te komen werken tot het leven weer normaliseert en hun eerdere werkgevers ze weer terug kan nemen’, schrijft het bedrijf in een blogpost op de eigen website.

De tijdelijke banen die worden gecreëerd betreffen vooral werkplekken in distributiecentra van de Amerikaanse e-commercegigant, plus bij de bezorgtak. Om potentiële krachten over de streep te trekken, verhoogt Amazon ook kortstondig het minimumloon met $ 2 naar $ 15 dollar per uur. Deze salarisverhoging kost het bedrijf wereldwijd $ 350 miljoen.

comments powered by Disqus