Hulplijn voor mensen in quarantaine

Hulplijn voor mensen in quarantaine
  • 16 maart 2020
  • Redactie

Het Rode Kruis opent vandaag een speciale hulplijn voor mensen die in quarantaine of thuisisolatie zitten in verband met het coronavirus. Wie behoefte heeft aan een luisterend oor of advies, kan vanaf 9.00 uur het nummer 070-4455888 bellen. ‘Hiermee willen we zorgen wegnemen in een onzekere tijd.’

Medewerkers van de hulporganisatie bemannen het nieuw opgetuigde callcenter. ‘We bieden een luisterend oor, geven advies en kijken samen of mensen praktische problemen kunnen oplossen met hun eigen sociale netwerk’, licht Marieke van Schaik, directeur van het Rode Kruis, toe.

Boodschappenhulp
Volgens eigen onderzoek van de humanitaire organisatie zijn het met name kwetsbaren en ouderen die in quarantaine of thuisisolatie zitten die wel wat extra hulp kunnen gebruiken. Zij hebben behoefte aan iemand die boodschappen doet en helpt met het verzorgen van een maaltijd bijvoorbeeld.

Eerder opende het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport al een telefoonlijn voor mensen met vragen of opmerkingen over het coronavirus.

Update 18 maart
Tot op heden is de speciale hulplijn van het Rode Kruis door in totaal 5.150 mensen gebeld. 'Mensen willen vaak advies over hele praktische zaken, over of ze nog wel naar de kapper kunnen bijvoorbeeld', aldus een woordvoerder.comments powered by Disqus