VA’s voor Vrouwe Justitia

VA’s voor Vrouwe Justitia
  • 05 maart 2020
  • Redactie

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) is sinds twee jaar in de weer met virtuele medewerkers om ambtenaren te ondersteunen de dienstverlening te verbeteren. Met succes: ‘RPA is geen doel op zich, mar een middel om te komen tot procesoptimalisatie en verbetering van de kwaliteit voor onze klanten.’

Repeterende werkzaamheden zorgen voor minder productiviteit van de medewerkers, vindt de DJI. Het Shared Service Center (SSC) van de Dienst is enkele jaren geleden opgetuigd om de dienstverlening te verbeteren, wat tot succes heeft geleid: medewerkers zijn enthousiast en interne klanten worden beter bediend. Na twee jaar spreekt de Dienst Justitiële Inrichtingen over grote optimalisatie van de processen, dankzij Robot Process Automation.

Continu veranderen
Frank de Jonge, algemeen directeur van het SSC, vertelde eerder over de implementatie van virtuele medewerkers: ‘Door de uren die we vrijmaken door RPA in te zetten voor kwaliteitsverbetering en procesverbetering, wordt continu veranderen normaal. Daarnaast biedt dit een fundament voor de betrouwbaarheid van onze dienstverlening, en hierdoor kunnen we meer klanten beter bedienen. We vonden het belangrijk om tijdig ervaring op te doen met deze technologie, zodat wij kunnen anticiperen op de consequenties en zelf de regie in handen houden.’

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link