ALDI prijst medewerkers de hemel in

ALDI prijst medewerkers de hemel in
  • 02 april 2020
  • Redactie

Medewerkers die de handen uit de mouwen steken tijdens de coronacrisis worden door de Britse divisie van ALDI beloond met een loonsverhoging van 10%. De discounter zegt ‘geweldige collega’s te belonen die onvermoeibaar hebben gewerkt in deze extreem drukke tijd’.

Net als in Nederland sloegen veel Britse consumenten aan het hamsteren zodra de coronacrisis ernstige vormen aannam. Doordat ALDI een maximum stelde aan het aantal te kopen producten die men massaal insloeg zoals toiletpapier en pasta. De supermarktketen zegt dat de stormloop een risico vormde voor de veiligheid van de medewerkers.

AI in NL
In de Nederlandse supermarkten worden ook oplossingen gezond om winkelmedewerkers zoveel mogelijk te ontlasten. Zo is Albert Heijn op het moment in gesprek met ICIT, een IT-bedrijf die AI-camera’s produceert die het deurbeleid van supermarkten op zich kunnen nemen. Een voorspellende kracht die in dit coronatijdperk goed van pas kan komen, aldus het concern.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Geplaatst in
  • HRM
  • Reacties
  • Link