Liander schakelt video in voor klantcontact

Liander schakelt video in voor klantcontact
  • 28 april 2020
  • Redactie

Om klanten met technische vragen of storingen te helpen, zet Liander nu ook videobellen in. De optie zorgt er volgens de netbeheerder voor dat zowel klanten als medewerkers beter weten wat er speelt.

Klanten die Liander toestemming geven voor beeldcontact, ontvangen een sms met een linkje waardoor een medewerker verbinding krijgt met de camera op de smartphone van de klant. Op het scherm kunnen klanten zaken aanwijzen en screenshots maken, wat hen in staat stelt beter uit te leggen wat er aan de hand is of wat hun vraag is. Andersom kan de helpdeskmedewerker een betere inschatting maken van het probleem en de klant een gerichter antwoord geven.

Gedurende de pilot met beeldbellen afgelopen maanden is het aantal keren dat monteurs voor niets op pad werden gestuurd met 60% gereduceerd. Verder gaf 93% van de klanten toestemming om te videobellen en is 92% van de klanten tevreden hierover. Voor hen is goed zichtbaar welke handelingen ze waar moeten uitvoeren, aldus de netbeheerder.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link