Aan huis gekluisterd

Aan huis gekluisterd
  • 8 mei 2020
  • Redactie

Het leeuwendeel van de Nederlanders wil de werklaptop thuis blijven openklappen wanneer de kantoren weer de deuren openen. Medewerkers noemen vooral het gebrek aan reistijd een enorm voordeel.

Intermediair en Nationale Vacaturebank ondervroegen zo’n duizend Nederlanders naar hun wensen en verwachtingen van het after-coronatijdperk. De organisaties concluderen dat er een groot draagvlak is voor thuiswerken: 53% is positief over de thuiswerkplek, 49% van de respondenten zegt ook na september het thuiswerken te willen voortzetten. 4 op de 10 kinderloze werknemers kan zich thuis beter focussen dan op kantoor.

Anderhalve meter
Toch blijft het ‘praatje bij het koffieapparaat’ een gemis. Circa tweederde mist het contact met collega’s. 'Werk wordt altijd economisch benaderd maar bevat ook een groot sociaal component. […] Het werk op kantoor is dus ook niet volledig inwisselbaar met thuiswerken', aldus Maarten Naaijkens namens Nationale Vacaturebank.

Weinig werkenden heeft echter vertrouwen in het anderhalve meter-kantoor. Op de stelling ‘ik denk dat het op mijn werk onmogelijk is om de anderhalve meter afstand te behouden’ is 41% het eens.

comments powered by Disqus