‘Agile loopt achter in HR’

‘Agile loopt achter in HR’
  • 7 mei 2020
  • Redactie

4 op de 10 HR-afdelingen blijkt niet actief betrokken bij de transitie naar agile functioneren. ‘Ik zie een belangrijke sleutelpositie voor HR: zij kunnen individuen, teams en leiders helpen bij de groei naar meer wendbaarheid als mens en organisatie. Dat is waar agile HR over gaat.’

Uit de eerste editie van het onderzoek ‘State of Agile HR 2020’ dat is uitgevoerd in 19 landen wereldwijd, blijkt dat het merendeel van de HR-professionals leiderschapsontwikkeling als grootste uitdaging ziet. Hogeschool Utrecht werkte voor het onderzoek samen met Organize Agile. Medeoprichter van laatstgenoemde organisatie – Gidion Peters – zegt het schokkend te vinden dat HR-afdelingen lang niet altijd voorlopen in de betrokkenheid bij agile transformaties. ‘Wendbaarheid is nu belangrijker dan ooit. In crisistijd zie je dat het snel kunnen reageren op verandering als organisatie essentieel is.’

Reactiesnelheid
Het sneller kunnen reageren op verandering is voor 83% van de organisaties de grootste reden om met agile werken aan de slag te gaan. Het grootste voordeel hiervan voor de HR-afdeling is voor 42% van de respondenten het samen bereiken van doelen door gestructureerd te werken. Ook noemt 7 op de 10 professionals betere bedrijfsresultaten als stip op de horizon te zien.

Lees ook: Verder kijken dan je agile-neus lang is

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Geplaatst in
  • HRM
  • Reacties
  • Link