Gemeente worstelt met digitalisering

Gemeente worstelt met digitalisering
  • 08 mei 2020
  • Redactie

De coronacrisis zorgt ook bij gemeenten voor meer druk om zo snel mogelijk een digitale spurt te maken. Echter ziet een kwart van de IT-medewerkers in gemeentelijke overheden grote barrières om grootschalige implementatie voor elkaar te krijgen.

Uit een recentelijke rondgang van softwareleverancier BCT bij 33 gemeenten blijkt dat bijna de helft van de IT-medewerkers het als uitdaging ziet om medewerkers mee te krijgen in grote veranderplannen. Bijna driekwart van de respondenten zegt dat gemeenten kansen laten liggen op het gebied van kunstmatige intelligentie en de inzet van machine learning.

Ingrijpend
‘De plekken waar de digitalisering nog niet op orde is, zijn sinds de opkomst van het coronavirus nog sterker aan het licht gekomen. Er ontstaat meer bewustzijn over de staat van de technologie binnen gemeenten’ aldus Dimitri Palmen, directeur van BCT. ‘Als je aan de slag gaat met ingrijpende technologieën zoals big data, analytics en artificiële intelligentie, moet je de medewerkers meenemen in die digitale transformatie.’

Lees ook: Nederlandse digitaliseringsspoed tijdens COVID-19

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link