Het gewonnen vertrouwen op de thuiswerker

Het gewonnen vertrouwen op de thuiswerker
  • 19 mei 2020
  • Redactie

Twee derde van de Nederlandse ondervraagde medewerkers zegt meer vertrouwen te ervaren van hun leidinggevende wat betreft het thuiswerken. Het kantoor is inmiddels sterk in populariteit gedaald; één op de drie wil weer fulltime plaatsnemen in de kantoortuin.

De resultaten komen naar voren in het rapport De Nieuwe Werkplek, welke is opgesteld door softwareleverancier Okta. Hiervoor zijn 6.000 medewerkers in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Nederland ondervraagd. Zo is de productiviteit onder 35% van de ondervraagde Nederlanders gedaald; ruim de helft van de respondenten (57%) zegt productiever te zijn. Ook hebben deze medewerkers vaak (54%) minder afleiding.

Flexibele werkplek
‘Bedrijven hebben veel geleerd over de noodzaak van een digitale transformatie om te overleven en het zijn deze lessen die ons zullen helpen om sterker uit de crisis te komen’, stelt Water Geers, Regional VP Benelux & Nordics bij Okta. Echter zegt 1 op de 3 medewerkers het kantoor wél te missen. Zo zegt de helft van de ondervraagde Nederlanders de persoonlijke relatie met collega’s te willen onderhouden. 4 op de 10 respondenten ziet het mede hierom zitten om op flexibele basis gebruik te maken van de kantoortuin.

 
comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Geplaatst in
  • HRM
  • Reacties
  • Link