Thuiswerken brengt mentale problemen teweeg

Thuiswerken brengt mentale problemen teweeg
  • 12 mei 2020
  • Redactie

Het leeuwendeel van de HR-professionals zegt voldoende kennis in huis te hebben om medewerkers een helpende hand te bieden bij mentale problemen. Daar blijkt vraag naar: 4 op de 10 respondenten ziet een stijging in het aantal psychische vraagstukken onder medewerkers door thuiswerken.

Uit een rondgang onder 500 HR-professionals in Nederland door LinkedIn blijkt dat de veranderende manier van werken door de coronacrisis zijn weerslag heeft op de mentale gezondheid van medewerkers. Mensen kampen met angst, burnouts, isolatie en soms eenzaamheid: 42% geeft aan deze problemen onder medewerkers te zien. Eén van de oorzaken is volgens de onderzoekers de hoge mate van ‘digitale presenteïsme’, het gevoel altijd online beschikbaar te moeten zijn.

Betrokkenheid
Voor de ondervraagde HR-managers is het daarom zaak om betrokken te blijven bij de medewerkers. Driekwart van de respondenten ziet hier geen problemen en vindt dat medewerkers nog steeds voldoende worden ondersteund. Thuiswerkcomplicaties verlichten is één van de meest getroffen maatregelen. Zo zegt de helft van de HR-professionals medewerkers te faciliteren in flexibiliteit. Een kwart biedt professionele hulp bij mentale vraagstukken.

Ook online: Aan huis gekluisterd

comments powered by Disqus