Carrefour stapt in voice-boot

Carrefour stapt in voice-boot
  • 22 juni 2020
  • Redactie

Klanten van Carrefour kunnen sinds kort een boodschappenlijst maken middels Google Assistant. De supermarktketen kondigde twee jaar geleden de samenwerking met Google al aan – nu kan men daadwerkelijk gebruikmaken van de functionaliteit.

‘Dit ontwikkelde partnership met Google geeft Carrefour een voorsprong in termen van technologie en klantervaring. Carrefour is de eerste retailer in de wereld met de integratie van deze nieuwe voice-gebaseerde boodschappenbeleving via Google Assistant’, aldus Amélie Oudéa-Castéra namens de Franse keten. De gebruiker van de voice-optie kan in het Frans de benodigde producten dicteren, waarna de VA de lijst omzet in een online bestelling.

Gehoor gegeven
Langzamerhand krijgen voice assistants voeten aan de grond in Nederland. Uit de Nationale Voice Monitor blijkt dat inmiddels 1 op de 10 klanten de technologie gebruikt om met bedrijven te communiceren. Klantverwachtingen over het gebruik van spraakherkenning nemen toe, waar volgens Smartvoices opmerkelijk vaak gehoor aan wordt gegeven.

comments powered by Disqus