Coronagastvrijheid bij fastfoodketens

Coronagastvrijheid bij fastfoodketens
  • 2 juni 2020
  • Redactie

De anderhalvemetersamenleving zorgt voor veel organisaties voor een andere aanpak bij het openen van de horecadeuren: eetgelegenheden en fastfoodketens als McDonald’s zijn door de coronamaatregelen genoodzaakt gastheren en -vrouwen aan te stellen om gasten te verwelkomen.

Net als dat restaurants en terrassen weer gasten mogen ontvangen, kunnen alle fastfoodketens in Nederland sinds gisteren ook hun deuren weer openen. Voor veel gasten zal dit een andere gewaarwording zijn dan normaal, schrijft RTL Nieuws. Bij de ingang van fastfoodrestaurants komen namelijk gastheren en gastvrouwen achter een balie, om bezoekers welkom te heten en het checkgesprek te voeren.

Burger King zegt wachtvakken gecreëerd te hebben voor de balie waar gasten op hun bestelling kunnen wachten. Gastvrijheid en ‘fun’ is het credo, ondanks de coronamaatregelen. Ook McDonald’s wil invulling geven aan de nieuwe situatie. ‘Buiten treffen gasten zogeheten wachtverzachters met leuke teksten of waar ze via de app een liedje of game kunnen downloaden tijdens het wachten.’

Lees ook: Grote gele M

comments powered by Disqus