'Teleperformance spant echt de kroon'

'Teleperformance spant echt de kroon'
  • 12 juni 2020
  • Redactie

FNV wil het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport motiveren om eisen te stellen aan facilitair contactcenter Teleperformance. Er moet beter voor de medewerkers gezorgd worden, stelt de vakbond. ‘De arbeidsvoorwaarden en –omstandigheden zijn bij de meeste callcenters al belabberd, maar Teleperformance spant echt de kroon.’

Klantcontactmedewerkers bij Teleperformance handelen de binnenkomende calls af van Nederlanders die een coronatest willen laten afnemen. FNV vindt het niet respectabel dat de overheid dit facilitaire contactcenter deze opdracht geeft. ‘Zonder ook maar een seconde te kijken naar hoe de medewerkers hun werk moeten doen en wat ze verdienen.’ Bestuurder van FNV Callcenters, Elly Heemskerk, roept het ministerie van VWS op om hier verandering in te brengen en eisen te stellen aan de organisatie. ‘Ik vind het ook nogal wat dat deze medewerkers na een zeer korte training, met een belscriptje in de hand, moeten bepalen wie wel en wie niet een afspraak mag maken voor een coronatest. Dat legt wel een heel grote verantwoordelijkheid op deze medewerkers.’

Oproep tot oproer
FNV zegt Teleperformance al langer in het vizier te hebben, naar aanleiding van het undercoververhaal van een Volkskrant-journalist bij het facilitaire contactcenter. Ernst-Jan Kruize deed een call to action. ‘Als je wereldwijd zo groot bent en zoveel kennis en expertise op het gebied van klantcontact hebt vergaard, dan wil je toch niet werken op deze manier? Of is dit veel te naïef gedacht en zit het management van Teleperformance vooral vast in de eigen corporate structuur met een (Amerikaanse) focus op kwartaalresultaten?’

comments powered by Disqus