Pegamento breidt uit

Pegamento breidt uit
  • 22 juli 2020
  • Redactie

Het bestaande AI-portfolio van Pegamento is deze week uitgebreid met de acquisitie van Studio diip. ‘Door het samenvoegen van Studio diip en Pegamento ontstaat er een wereld aan nieuwe mogelijkheden om te innoveren in klantcontact.’

Naast taal- en spraakherkenning kunnen de slimme software robots van Pegamento ook functioneren op basis van beeld- en videoherkenning. Een grote stap, aldus ceo Serge Poppes: de al bestaande klantcontactoplossingen zijn verrijkt met de intelligentie van spreken, luisteren, lezen en zien. ‘De belangrijkste vaardigheden bij klantcontact. Interpretatie van geschreven en gesproken taal doen we al enkele jaren. Nu kunnen we ook realtime signaleren en acteren op beeld en video.’

De oprichters van Studip diip, Guust Hilte en Thomas de Wolf, zien de overname als iets positiefs. ‘Met Pegamento zien we een match in eenzelfde manier van denken en het aanpakken van nieuwe mogelijkheden. Bovendien sluiten we op technisch gebied goed op elkaar aan.’

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link