Informatielijn voor onbedoeld zwangere geopend

Informatielijn voor onbedoeld zwangere geopend
  • 27 augustus 2020
  • Redactie

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport komt met een informatielijn voor onbedoeld zwangere vrouwen. Het nieuwe informatiepunt onbedoeldzwanger.info, dat 24/7 te bereiken is, biedt voor zowel vrouw als man steun, geeft voorlichting en helpt bij het doorverwijzen naar passende hulp.

Dankzij de chat- en telefoonfunctie kan men op ieder moment van de dag en week in gesprek met de medewerkers van het informatiepunt. Een groot deel van de onbedoeld zwangere vrouwen hebben vaak direct behoefte aan een luisterend oor en informatie, aldus het ministerie.

Informatie en hulp
Dat de informatielijn altijd bereikbaar is, is niet zonder reden. ‘Veel vrouwen willen informatie, een luisterend oor en hulp. Via het telefoonnummer en de chat zijn we altijd bereikbaar. Dit kan veel stress wegnemen, omdat de vrouwen en mannen die net de onbedoelde zwangerschap hebben ontdekt niet tot de volgende werkdag moeten wachten op informatie en hulp.’

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link