Overheid opent deuren online testportal

Overheid opent deuren online testportal
  • 13 augustus 2020
  • Redactie

Het maken van een afspraak voor en het inzien van een coronatest is vanaf afgelopen woensdag mogelijk via een nieuwe website van de Rijksoverheid. ‘Het online afspraak maken is echt een aanvulling voor mensen die liever niet willen bellen.’

Via de website kan de Nederlandse burger middels DigiD 24/7 een afspraak maken voor een coronatest. Op basis van de ingevoerde postcode kan de gebruiker beschikbare testlocaties en tijdstippen uitzoeken. Na de test is de uitslag ook online in te zien, waarover de burger via mail of sms op de hoogte wordt gesteld.

Overbelaste lijnen
De Rijksoverheid benadrukt dat Nederlanders ook nog via het landelijke telefoonnummer afspraken kan inplannen. De corona-callcenters zullen hierom voorlopig niet worden afgeschaald. Wel zorgt de nieuwe online omgeving voor een betere telefonische verdeling; het landelijke afsprakennummer van de GGD ondervond al op de eerste dag problemen wegens de enorme contactvolumes. Dankzij het openen van de digitale deuren van de website, kunnen ook de wachttijden voor de tests verkort worden.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link