Digitalisering: HR-professional komt beter uit de verf

Digitalisering: HR-professional komt beter uit de verf
  • 21 september 2020
  • Redactie

Het werven van nieuwe medewerkers staat onderaan de prioriteitenlijst van 2 op de 5 Nederlandse organisaties. 1 op de 3 ondervraagden zegt de sollicitatieprocedure te hebben gedigitaliseerd sinds het uitbreken van corona, wat ervoor kan zorgen dat men zich meer kan focussen op andere taken.

Organisaties waren meer happig op het digitaliseren van het onboarding-proces dan vóór het toeslaan van de coronacrisis. Met name bij grote bedrijven – met meer dan 250 werknemers – was deze ontwikkeling het grootst (58%). Bij kleine bedrijven lag dit percentage op 44%. Dat blijkt uit het onderzoeksrapport van Nextmoves, waar ruim 300 HR-professionals bij betrokken waren.

Ontwikkeling
Door het automatiseren van HR-processen zadelen organisaties HR-professionals minder op met administratieve werkzaamheden. ‘Dit zorgt ervoor dat de HR-medewerkers zich volledig kunnen focussen op hun expertise: het managen van talenten plus hun ontwikkeling en op een meer strategische wijze met humanresourcesmanagement aan de slag gaan’, aldus Jeroen de Bruijn, manager sales bij Nextmoves.

Klantcontactbanen blijken nog belangrijker in crisistijd. De oplossing volgens de Algemene Bond Uitzendondernemingen? De flexibele schil van de organisatie, ofwel: uitzendkrachten.

comments powered by Disqus