Preventieve zorg werkgever voorkomt verzuim

Preventieve zorg werkgever voorkomt verzuim
  • 15 september 2020
  • Redactie

Werkgevers kunnen meer inspanningen verrichten om langdurig verzuim of uitval in het bedrijf te voorkomen. Preventieve zorg bij depressies en overige aandoeningen kan de werkgever onnodige kosten besparen en voorkomen dat de werknemer langdurig uitvalt.

Dat blijkt uit een studie gepubliceerd door de non-profitorganisatie Integrated Benefists Institute. Een werknemer met een depressie kost de werkgever $17 per werknemer per jaar aan vervangingskosten, door het tijdig aanbieden van verlof kan de werkgever deze kosten verlagen.

Gevolgen corona
Uit een peiling van de Kaiser Family Foundation bleek dat 45% van de volwassenen zei dat de pandemie een negatieve invloed had op hun geestelijke gezondheid. Preventieve zorg is hier van groot belang, benadrukt Kelly McDevitt, voorzitter van Integrated Benefits Institute. ‘Met uitgestelde zorg en belemmeringen voor zorg in de huidige situatie, is het van cruciaal belang dat werkgevers proberen zoveel mogelijk obstakels uit de weg te ruimen en werknemers en hun gezinnen aan te moedigen weer op weg te gaan naar welzijn.’

Lees ook: Ziekteverzuim door stress in privésfeer

comments powered by Disqus