Sollicitatieproces steeds vaker online

Sollicitatieproces steeds vaker online
  • 7 september 2020
  • Redactie

1 op de 3 organisaties ervaart een digitaliseringsspurt in het sollicitatieproces. De coronacrisis heeft deze versnelling aangewakkerd. Daarnaast geeft de helft van de organisatie aan dat de voorafgaande periode heeft gezorgd voor meer focus op digitale onboarding.

Dat blijkt uit een onderzoek van Nextmoves waar 300 HR-professionals voor zijn ondervraagd. Met name organisaties met meer dan 250 werknemers is de digitale ontwikkeling het grootst, bij hen ligt het percentage van digitale boarding op 58%. Bedrijven met minder dan 250 werknemers is dit 44%. ‘Ondanks dat de coronacrisis voor zowel mensen als organisaties een hele zware tijd is, kunnen we constateren dat het gezorgd heeft voor een stroomversnelling van HR-automatisering. Het automatiseren van HR-processen geeft de mogelijkheid om HR-professionals vrij te spelen van administratieve processen.’

Append solliciteren
Het rappe digitaliseren van de werving en selectie binnen organisaties schemert ook door binnen jongere generaties. Deze doelgroep doorloopt steeds vaker het sollicitatieproces via Whatsapp. 1 op de 10 millennials zegt graag via deze wijze bij een organisatie het sollicitatietraject te starten.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Geplaatst in
  • HRM
  • Reacties
  • Link