IKEA komt met inruilservice

IKEA komt met inruilservice
  • 26 oktober 2020
  • Redactie

Bij IKEA kunnen klanten vanaf vandaag hun gebruikte meubels inruilen, zodat de woongigant ze daarna weer kan aanbieden in hun ‘koopjeshoek’. De actie draagt bij aan de ambitie van IKEA om tegen 2030 circulair en klimaatpositief te zijn.

Via de website van het Zweedse bedrijf kunnen klanten de meubels en de staat ervan invoeren, om vervolgens een vrijblijvend prijsvoorstel te krijgen. Dat bedrag varieert tussen de 30% en 50% van het oorspronkelijke aankoopbedrag. Als de meubels bij het inleveren overeenkomen met de ingevulde gegevens, krijgt de klant een tegoedbon ter waarde van het prijsvoorstel. Deze is onbeperkt geldig.

De gekochte meubels worden vervolgens in de ‘koopjeshoek’ voor dezelfde prijs als de waarde van tegoedbon verkocht. De woongigant rekent dus geen marge. ‘Met deze service realiseren we in onze winkels een tweedehands meubelaanbod van goede kwaliteit. De service maakt het voor zowel de verkoper als de koper gemakkelijk en financieel aantrekkelijk om een duurzame keuze te maken. Het is een stap binnen onze ambitie om circulair te worden, dit jaar willen we 20.000 producten op deze manier een tweede leven in een nieuw thuis geven’, aldus Hanneke van de Vijfeijke, Sustainability Manager IKEA Nederland.

Lees ook: IKEA-catalogus krijgt gezicht

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link