Nederlandse schuldhulproute schiet te hulp

Nederlandse schuldhulproute schiet te hulp
  • 1 oktober 2020
  • Redactie

Consumenten met geldzorgen kunnen vanaf deze week anoniem bellen naar een gratis telefoonnummer om hun geldzaken te bespreken. Via deze weg kunnen zij passende hulp krijgen bij financiële problemen.

Het initiatief is een idee van de Nederlandse Schuldhulproute (NSR), een non-profit organisatie die men kan inschakelen om geldzaken op orde te krijgen of te houden. De NSR geeft naar eigen zeggen veel Nederlanders met deze gratis lijn een eerste duwtje in de goede richting. Voor het initiatief werkt NSR samen met een onafhankelijk belteam dat is getraind in geldstress-sensitieve gesprekstechnieken die mensen met geldzorgen op een effectieve manier kan verwijzen naar passende hulp.

Krachten bundelen
Naar schatting hebben 1,2 miljoen huishoudens financiële problemen. Veel van deze mensen weten niet waar ze terecht kunnen en wat de mogelijkheden zijn op het gebied van schuldhulpverlening. Hiertoe werkt de organisatie veel samen met gemeenten, banken, bedrijven en schuldhulporganisaties om mensen te helpen bij het verminderen of voorkomen van schulden.

Eerder dit jaar werkte de NSR samen met hulporganisatie Geldfit en verschillende zorgverzekeraars. Zij maakte een afspraak met zorgverzekeraars om klanten met (vermoedens van) geldproblemen door te verwijzen naar Geldfit.

Lees ook: De Volksbank wil voorkomen dat haar klanten in financiële nood komen, en lanceerde hiertoe een bèta-app.

comments powered by Disqus